joi, 7 octombrie 2010

Familia mea si alte animale...

n copilarie eram baiat. Da, ma, chiar eram baiat. Si am fost asa pana pe la vreo 6 ani cand mama m-a bagat in sedinta. Nu stiu ce mi-a zis, stiu doar ca eram fetita.
Pfff, a fost cea mai grea lovitura. Doua zile n-am mai iesit pe teren, timp in care ma gandeam la o solutie. Trebuia sa fac ceva sa ma fac baiat. Am aflat ca ma facuse mama. In loc sa intreb, ca un copil normal, “pe unde?”, eu am gasit repede solutia “ea trebuie sa ma faca din nou si, de data asta, baiat”. Si incep sa ma rog de mama cu cerul si cu pamantul sa ma faca baiat. Mama nu si nu, copilul insista. Si insist asa cateva zile, chiar nu pricepeam de ce mama nu vrea. Pana la urma, ajunsa la capatul rabdarii, satula sa imi tot dea explicatii, ma trimite la tata, “pentru ca el e barbat si el te poate face si pe tine baiat”.
Si il iau pe tata si-l bag in campanie. Tata, un om foarte nervos de obicei (eu seman cu el, la moaca, dar se pune si asta), doar rade. N-a fost nevoie sa insist prea mult, omul si-a dat seama ce-si dorea odrasla si imediat o dam la pace. “Asta vrei tu? Pai, daca asta vrei, te fac baiat…”. Oau, ce tare e tata, superbaiat… nu ca mama. Si sar pe el: “fa-ma”. “A, pai nu am timp chiar acum, dar te fac… miercuri. E bine?”. Eu: “Daaaaa!”. Si, dupa ce am terminat de zis “da”, am zbughit-o pe poarta la copii (nu cred mai e nevoie sa precizez ca acesti copii erau numai baieti). De ce credeti ca m-am dus asa repede? Sa-mi iau la revedere de la ei ca uite acu’ se face miercuri si ma transform. Le-am zis ca pe mine ma face tata baiat, o sa fiu la fel ca ei, dar n-o sa ii mai cunosc… ca ma face din nou… dar eu raman tot Dana.
Ma mai duceam si cu ei la fotbal, dar nu jucam. Nu jucam ca nu ma lasau ei, dar ma puneau sa fiu atenta la joc, ca de miercuri incolo intru in echipa

Intamplari...

Unul dintre cele mai dragute lucruri care mi s-au spus a venit de la un copil....Stateam pe scarile unui bloc si asteptam sa se intoarca o prietena.Plangeam de durere...N-o sa intru in detalii.Nici ca plangeam.Nu e important.La un moment dat,prin fata mea a trecut o mamica cu un copilas de mana.Sa tot fi avut vre-o 6 ani.se uita la mine,si-i spune mamei:-Mami,uite ce fetita frumoasa.
Am tras cateva concluzii:
1.Pustiul avea nevoie de ochelari.
2.Astia mici sunt invatati de tatici sa minta de tineri.
Totusi,n-am mai fost trista.E incredibil cum un copil poate insenina ziua oricui.

Nu ca aia de la oras...

Am mancat o gutuie.
Mi-am amintit cum mancam (prin clasele primare) gutui in timpul orelor. De fapt, era o singura gutuie si manca toata clasa, pe principiul “imi dai si mie o muscatura?”. Si nu ne zicea nimeni ca nu e bine. Si facea gutuia aia ocolul clasei pe sub toate bancile, mai cadea de cateva ori… O ridicam, o stergeam pe pantaloni si era buna de mancat. Microbii nu existau, nu ii vazusem si nici nu ne spusese nimeni nimic cum ca ar exista
Ce vremuri!!! Am facut scoala in Runcu (pentru cine nu stie - e un sat in Dambovita). N-aveam apa curenta la scoala. De fapt, n-aveam deloc. Singura fantana era la vreo 20 de minute de mers pe jos pe malul garlei. Vara, pe canicula, ne duceam in  fiecare pauza la fantana. De aia accidentele erau mai dese: nu era zi sa nu cada cate unu in garla.
Iarna eram fericiti ca se fac orele mai scurte: ca nu era lumina. De fapt, nu aveam bec… pentru ca se fura. Cat am frecventat eu scoala Runcu (adica 5ani) nu cred ca a existat bec care sa apuce noaptea in clasa. Mai exista si varianta in care nu se fura - era spart de unul dintre noi ca sa nu stam la ultima ora.
Apropo de iarna, nu-mi amintesc sa fi trait o iarna in care sa imi dau jos geaca. De multe ori, stateam cu geamul spart si sobele erau calde cat sa nu crape caramida din ele. Si nu cred ca ne-am plans vreodata. Si acum imi aduc aminte… cea mai calda sala de clasa: era clasa cu cei mai cuminti elevi. Aia nu ieseau in pauza si nu deschideau usa. Se facea o abureala la ei in clasa… Mirosea a carnati si a chiftele, a transpiratie si a picioare, dar era cald.  Cred ca, la un moment dat, cineva le-a atras atentia sa deschida geamul. Si atunci, noi, cei din clasele friguroase, ne-am razbunat: le-am varat munti de zapada pe geam.
Aaa, si am omis sa spun de ce nu ieseau astia afara: pentru ca nu se integrasera si nu aveau cum sa se joace cu noi. Iar noi aveam jocurile noastre: batutelea, calcatelea, scuipatelea, frecatelea - asta era joc de sezon - doar iarna (numele sunt destul de sugestive, nu cred ca mai e cazul sa intru in detalii).
Si faceam multe lucruri care azi ar fi de neconceput. N-aveam apa, n-aveam buda, n-aveam geamuri, n-aveam caldura, n-aveam bec… si n-am mai murit. Uite, io am ajuns sa scriu pe blog.
Nu cred ca a fost an in care sa nu am prastie smechera - adica aia din cureaua de la masca de gaze. Sau plishcarici. Plishcariciul era tot o prastie, dar mai mica, de interior. Era din sarma si cu elastic din ala subtire. Asta functiona cu bucatele mici de sarma in forma de “u” (ca sa se agate de elastic). Asta era folosit mai mult in ore. Prastia, in schimb, era folosita in sezonul castanelor.
Ce vremuri! 
Cea mai tare chestie era acvariul din clasa celor cuminti. Ne pusese profesoara de biologie sa facem acvariu. Cine aduce un peste, ia un 10! Si cum garla era  la o aruncatura de bat, toata scoala avea 10 la biologie. Ii hraneam cu paine si cu mamaliga. Bine, ii hraneam cam o saptamana. Adica noi le-am mai fi dat mancare si dupa saptamana asta, dar erau morti…
Simt nevoia sa datez cumva toate astea si cum n-am carbon… am 20 de ani. Sa nu credeti ca sunt amintiri din vremea lu’ mamaie.

Grupul Fermierilor Anonimi.

Buna! Numele meu este Raluca si sunt dependenta de FrontierVille.
 Am ingropat acolo toate mancarurile care mi s-au ars, toata mizeria din casa, toate rufele nespalate, tot praful nesters, toate cartile necitite, toate mesele nepuse, toate farfuriile cu mancare care zaceau pe tastura, toate vasele ingropate in chiuveta, toate noptile dormite iepureste, toate certurile cu aia de la net, toate partidele de sex care n-au mai avut loc,  toate florile care mi s-au uscat din lipsa de apa si (ah, cu asta trebuia sa incep… ) toate zilele in care n-am facut nimic, dar am avut impresia ca am muncit pe branci.
La inceput a fost haios. Imi aduc aminte cum am primit primul cadou: un iepuras. Mi l-a trimis un prieten si-mi zice: “vezi ca ti-am trimis un iepuras!”. Ce sa fac cu el el, l-am intrebat. “Sa-l cresti sau sa-l vinzi”. Nu l-am vandut, dar nici n-aveam curaj sa-i dau drumul prin ferma. L-am intrebat iar pe asta: “ma, da’ nu-mi roade toate legumele?”. Mi-a zis ca nu, dar normal ca nu l-am crezut… daca avea de gand sa-mi faca rau, sa nu ma lase sa-mi dezvolt satucul?!
Intai m-am documentat temeinic si abia dupa aia am scos iepurasul din cutia de cadouri.
In scurt timp,cat sunt eu de rabdatoare,tot m-am plictisit.Parca simteam nevoia sa stau si eu cu emotii, sa fac garduri la animale sa nu-mi intre peste culturi, sa le si hranesc, nu doar sa mulg vacile cu un click. Aaa, si daca nu le mulgeam, n-aveau nici pe dracu’… Pai voi stiti cum face o vaca nemulsa? Deh, asta e… daca am crescut la tara. Ca sa nu mai zic ca as fi vrut si eu ploaie, seceta, grindina, etc. … sa fie mai palpitant. Sa fi vorbit si eu cu vecinii: moama, ce-a ploaie a dat mai devreme, mi s-a manat toata via!Mai radea si barbatu-mio de mine: “Uite cum sta mititica de ea si da la click-ulete, sunt asa de fericit cand o aud click-click!”
Asa...
Am  venit de la bunica-mea  de la tara cu o ladita de rosii ( rosii adevarate, ba, fermierilor!). Am poftit, deh. Am spalat una, am pus sare si-am muscat ca din mar. Mi-am adus aminte ca mi se face si mie cultura de tomate in ferma. M-am dus si m-am apucat de click-ulete… dar m-am enervat: Hai, mai da-l  dracu’ de sat, am muncit pe rupte si nici macar o rosie n-am mancat d-aci!

marți, 5 octombrie 2010

Prieteni...

Unele persoane apar in viata noastra atunci cand avem cea mai mare nevoie de o persoana speciala langa noi.Apar fara sa ceara nimic in schimbul tuturor momentelor petrecute langa tine,cand ai lacrimile pe obraz sau cand esti cel mai fericit om de pe pamant.Eu am avut norocul sa am 3 astfel de persoane langa mine.TREI!Nu una,nici doua ci Trei!Au fost alaturi de mine asa cum nu mi-au fost multi altii,lor am avut curajul sa le spun orice lucru,fara teama de a fii judecata si m-au sprijinit atunci cand toti mi-au intors spatele.Lor de dedic ceea ce sunt azi,si vreau sa le spun ca au insemnat foarte mult pentru mine,si vor ocupa intotdeauna un loc important in inima mea.

Lor pentru ca sunt niste fiinte adorabile,pentru ca sunt ele...nebune,sensibile,dulci...sunt prietenele pe care oricine ar vrea sa le aiva.Lipseste una...pentru ca netul ei e de rahat si nu pot sa iau si eu o poza....

Frontier-Ville-ul e de vina!

Ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc...va atasez o convorbire cu o prietena si "vecina".



Raluca Cirstea: trimite-mi si mie un ciocan
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: ok
Raluca Cirstea:
***MoNykUtZ@* MoNyK@***:
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: nu am
Raluca Cirstea: e la cadouri ma
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: nu imi apare
Raluca Cirstea: uite am cerut eu acum
Raluca Cirstea: il vezi anuntul?
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: gata ti-am trim
Raluca Cirstea: merci
***MoNykUtZ@* MoNyK@***:
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: am un urs kre al dracu d vreo 4 ori mam batut cu el si nu moare
Raluca Cirstea:
Raluca Cirstea: si mie imi apare des
Raluca Cirstea: si vulpea si ala din pamant


***MoNykUtZ@* MoNyK@***: pai nu k nu imi disparea
Raluca Cirstea: si pierzi si multa energie cu el
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: daaaaaaa
***MoNykUtZ@* MoNyK@***: mai ajutama la copaci

Pierdem zilnic o gramada de timp jucandu-ne tampenia asta de joc,taind copaci,dand mancare la animale si batandu-ne cu ursii,suntem foarte obosite si cand incepem sa vorbim despre asta la scoala toata lumea ramane masca.
Suntem noi,dependentele de FrontierVille!